Мисия – „Мозъчна буря“

 

Мисия –  „Мозъчна буря“.

Таргет – име на Емпти… на български. Тази нужда възникна по време на кампанията около третото събитие и медийния отзвук, който се създаде около нас. Забелязахме, че навсякъде ни превеждат и назовават как ли не! А когато пък произнасят името ни… след Empty настава пълна какафония.

Предизвикателство – способни ли сме да допуснем „чужда буря“ в собствените си глави ?!

Намираме се на мега якото място init Lab – едно хакерско пространство, което има толкова типичен облик на среда, запълнена от креативни програмисти, че телефонът с код за позвъняване вместо обикновен звънец или отварянето от „невидим“  човек от разстояние – за миг те изненадва, но после си даваш сметка, че точно така трябва да бъде.

Няма да разказваме в детайли за лаб-а, а само със снимки, за да събудим вашето любопитство към едно различно място:

motivation

ECO

Time

Група сме от десет човека: Петя, Светла, Дени, Нати, Ели, Неда, Иван и Адриан, като имаме и двама ментори, които ще поемат контрола над нашата мисия! Разделяме се на два отбора – нещо като „черешка“ и „ягодка“, само че вместо череши и ягоди си бяхме донесли малини и усмивки.

goods

Никой няма идея каква е стратегията освен лидерите на двата отбора: Алекс и Калоян! Раздадоха листове на всеки, а върху тях – подбрани предварително думи. Ами сега? Сега започва интересното! На въпросните думи всеки трябваше да напише асоциации, ограничения няма, освен времето за творене! Прочитам: на листа пише –  „СИМБИОЗА“ ??? Е, какво да измисля за симбиоза?  Ние да не сме в час по биология, както и да е! Я да разгледам другите думички…“Щастие“ – ооооо, тук вече говорим на общ език, да започнем да мечтаем.

Първа фаза, приключена.  Така като гледам и другите, май успешно! Е, има пот по челото и изгризани химикали, но всички са лепнали по една УМНА физиономия.

Ivan

Фаза две – разделиха ни. Отбор „черешка“ замина в друга зала. Какво се случи ли? Ами разменихме си листовете с творчеството и пред всеки застанаха чуждата симбиоза и щастие! Хайде, моля съсредоточете се! „Извадете“ най-доброто от листа на противника….Кой мисли, че е лесно …

init lab

Чета: Разум, синоним –  Мъж, хахахахахахахахаха. Щом е написано, може пък и да го има. Забелязвам, че освен позитивни някой е написал и негативни синоними, ех. Това ще да е някой противников трик, да. И без да осъзнаем, бурята се беше развихрила. Искахме или не, бяхме се „отворили“ и творяхме.

Върху бялата дъска на двата отбора се появиха имена като:

ХУДОЖНИК ПИШЕ КНИГА ЗА КАТАСРОФИРАЛИ ГАРДЕРОБИ

ДА ЗАПОЗНАЕМ ГАРДЕРОБИТЕ         КИЛЕР С МЕЧТИ          УМЕН ГАРДЕРОБ

РАЗМЕНИ РЕТРО ЩАСТИЕ              СОЦИАЛНА МОДА       ЗЕМЯ НА ДРЕХИТЕ

ДА ПРОМЕНИМ ИЗГРЕВА ЗАЕДНО

Какво ще кажете – креативни сме, нали?

Дали сме се спряли на наистина точното име, времето ще покаже. Но може би това не е най-важното за някои от нас! Може би най-важното е ,че на такива мисии, човек не само усеща, но и разбира колко сме различни хората. Че за да изградиш един продукт или да дадеш живот на една идея са нужни много усилия. Че сме толкова големи консуматори, а всъщност материалното ни разваля.smile

СНИМКИ: Ели

ТЕКСТ И ОФОРМЛЕНИЕ:  Нати и Светла

 

 

 

No Comments Yet.

Leave a comment