15 ИДЕИ КАК ДА ОБНОВИТЕ СВОЯ ГАРДЕРОБ

Винаги разбираме, че е време за промени в нашия гардероб, когато извадим 2/3 от него и го хвърлим настрана заради липсващи копчета, неизпрани петна, дупки, прекалено малък размер, прекалено голям размер, не ни седят добре, демоде или прост не ни се струват вече толкова хубави – не знаем защо сме ги купили и никога няма да ги носим.

Може би нашите женски характери се обаждат в повече и нараства отегчението от същите стари вещи, но гардеробите ни често символично могат да се определят с една интересна поговорка „ Вода, вода, навсякъде вода и нито една капка за пиене.“ Това, което искаме да ви кажем, е, че и ние имаме пълни гардероби и пак нищо нямаме за носене, също както вас…

ГАРДЕРОБ

И стигаме до моменти, когато носим едни и същи дрехи, в една и съща комбинация, защото в този гардероб няма нищо…

Хвърлете поглед във вашите. Пълни ли са с дрехи, които не сте носили от векове? Имате ли проблем с избора си на тоалет сутрин? Имате ли дрехи, които не харесвате, не ви седят добре или не можете да носите, защото вече не са в прилично състояние? А какво става с чекмедженцата? Препълнени ли са и не можете да намерите нищо?

ГАРДЕРОБ

Ако отговорите с Да на повече от 2 въпроса, може би е време и за вас, както и за нас да освежите дрешниците си и да размените или дарите част от тях и да запазите само това, което обичате и имате нужда. Или с други думи, да си освободите 10ти Април и да се присъедините към нашата инициатива за размяна на дрехи, където освен това ще можете да се запознаете с нови хора, да станете част от творческите ни работилници или да участвате в блaготворителния търг с дрехи на популярни български лица… Прoдуктово позициониране! Но за това няма да говорим сега.

Повярвайте ни далеч по-удобно е да имаш малък гардероб, но с правилните дрехи. Личен съвет, който получихме и от експерт по темата – блогърката EdgyCuts.

Освободете гардероба си

Започнете така – извадете цялото съдържание навън, сложете го на леглото и дреха по дреха изберете коя остава и коя си заминава. Използвайте метода запазвам – дарявам – разменям – рециклирам и следвайте следните правила:

1. Запазете всичко, което обичате и все още носите

2. Обмислете даряване на всичко, което не сте носили от месец и най-вероятно няма да носите

3. Отделете за рециклиране всичко, което е с неизпрани петна или повредено, по начин, по който не може да се оправи. Имайте предвид, че някои стари дрехи могат да ви влязат в употреба при пролетното почистване. А има и такива, които можете сами да оправите по нов и интересен начин! Ние се заемаме със задачата да публикуваме вдъхновения за домашни работилници 

4. Запазете си basic дрехите, които лесно могат да бъдат моделирани в нещо прекрасно. Пък и семплият дизайн търпи всякакви модни извращения .

ГАРДЕРОБ

ГАРДЕРОБ

5. Ако виждате нещо демоде или просто няма с какво да се съчетае в гардероба ви – разменете го. Със сигурност ще има друг, който ще преоткрие неговия чар. Ако наистина смятате, че дрехата заслужава да отиде за някого в нужда, нека е така.

6. Ако имате съмнения за някои дрехи и нещо ви човърка, че може би бихте ги облекли пак (и ние също сме откривали чара на някоя риза или пола след мнооого време), отделете ги в кутия или кошници за дрехи. Ако наистина някой ден решите да ги носите, те ще са там. Когато кутията е пълна, сложете и дата и списък със съдържание. След година, ако все още не сте я отваряли, значи всичко е ясно – имате лично отношение към тези дрехи. И както знаем, това са само вещи! Затова ги прегледайте отново и преценете дали да ги дарите или размените.

7. Запазете всичко, което наистина много обичате и се чувствате комфортно с него, независимо дали е с петна, дупки, липсващи копчета и т.н. ; може да ги носите докато правите голямото пролетно почистване, за домашни тоалети (ако не са много раздърпани, все пак и в къщи трябва да сме принцеси). Нашите момчета ги наричат работни – за всякакъв род мръсни дейности.

8. Разменете или дарете всичко, което не ви става. Да може би ви се струва стимулиращо да пазите тези малки тесни дънчици, в които един ден пак ще се намъкнете… Но по-добре в този ден се наградете с нови!

9. Ако дрехи, които обичате да носите, са повредени и може да се поправят, сложете ги в отделна торба и ги дайте на поправка или го направете сами. Ако въпросната торба седи непипната повече от месец, значи тези дрехи не са ви толкова любими, както си мислите и просто се отървете от тях. Но наистина, моля ви. Не дръжте в гардероба неща, които се надявате някой ден сами да излязат оттам и да отидат до ателието.

10. Имате си някъде местенце, където отделяте всичко, което веднага щом го облечете, ви стане ясно, че няма да го бъде. Когато това местенце се напълни, действайте на момента и донесете дрехите на следващото ни събитие, дайте ги на приятелка или ги дарете на хора в нужда.

11. Мислете качествено, не количествено. Колкото по-малко неща има в прекрасния ви дрешник, толкова повече това прилагателно ще му приляга.

12. Въздържайте се от купуване на ненужни дрехи и аксесоари. По-добре отделете тези пари за интересно събитие, което можете да посетите, курс или ги събирайте за пътуване по света!

13. Когато пазарувате, избирайте дрехи в стил и цветове, така че да има с какво да ги комбинирате в гардероба си. Ние също правихме много дълго време грешката да купим нещо само, защото ни харесва, без да има нищо съответстващо в гардероба ни. И после… купуваш пак, за да има с какво да го носиш…Голяма грешка!

14. Когато купувате нещо ново, махнете нещо старо. Може би не всеки път, но периодичната бдителност върху съдържанието на гардероба ви не е излишна.

15. Преглеждайте и редактирайте гардероба си на всеки 6 месеца. Внимателно премислете използването на цялото му съдържание. Всичко, което не разтуптява сърцето ви, да си ходи. Ще оцените колко е хубаво да имате спретнат гардероб.

ГАРДЕРОБ

Преглеждайте и редактирайте гардероба си на всеки 6 месеца

Какво смятате вие по въпроса? Имате ли и други идеи, за които не сме се сетили? Споделете ги с нас, за да сме си взаимно полезни.

No Comments Yet.

Leave a comment