ТВОРЦИ НА ИДЕИ – BORISLAVA GORANOVA

 

Представете се?

Борислава Горанова – човекът, който седи зад името BORISLAVA GORANOVA.

Kак започна всичко?

Всичко започна от много отдавна,винаги съм знаела,че искам да се занимавам с мода, а рисувам от както се помня. Всичко по-сериозно стартира през  2011 година в Лондон, където генерално се роди и идеята за моя собствена модна марка и нещата започнаха да се случват. Когато човек обича това, което прави, винаги се получава нещо красиво.

Майсторите……

Разкажете ни как протича един Ваш ден.

Като цяло почти всеки ден е различен, но най-често започва с разходка по плажа, капучино в ателието и музика. Задължително с музика :). След това , разбира се, и креативната част. Обикновено, ако не съм заета с обикаляне по магазини за материали , организирам задачи. По-късно през деня прекарвам вкъщи, където довършвам малко работа на компютър и съм с племенницата си, приготвям вечеря, играем на монополи, разказваме си как е минал деня ни. Вечерите обикновено прекарвам със семейството, приятели, хубава храна и вино или рисувам.

 

Идеята за бранд се роди наистина естествено и сякаш тя беше съвсем нормалното следствие на всичко. Винаги съм знаела, че трябва да развивам това, което правя и, за да може да стигне до хората, трябваше да създам своя модна марка. Дрехите, които правя, са отражение на моя вътрешен свят. Не обичам съвсем завършените краища, създават ми прекалено усещане за ред, губи се лекотата. Не харесвам и това да се смесва със сценографията, дрехата трябва да има функция. Харесвам семплите неща, въпреки че понякога акцентирам върху детайла, гамата ми е проста. В черно се чувствам завършена. Дрехата, която носиш, трябва да има душа.

Не обичам да се водя по схема в работния ми процес. Това е любов и енергия, също като с рисуването.Трябва да усетиш материята и да започнеш.

С какъв проект сте се захванали сега? Разкажете ни?

Точно в момента замислям  една бутикова, малка  колекция за лято 2016 в черно 🙂 , но останалото ще видите скоро.

Събуждате се и… и благодаря за всичко!

Заспивате с… мисъл за хубавите неща, които предстоят, за любимия човек.

Какво е вашето вдъхновение / мотивация?

ЛЮБОВТА и рисуването! Рисувам откакто се помня. Основно с цвят, много цвят и много замах. Дълго време бях спряла да рисувам и много неща от ежедневието ми ме завъртяха, така си помислих, че съм позабравила как става. Когато преди година и половина почина сестра ми, сякаш  всичко това искаше да излезе от мен и си спомням един ден просто се “престраших” и  така започна всичко отново. Винаги съм обичала да рисувам хора, още от дете. Усещам ги. Като малка рисувах бързи портрети на всички. Оттогава сякаш това остана най-интересната ми тема.

А защо жени ?

Защото имат наистина история по лицата си и винаги я разказват. Опитвам много различни възможности образите да влязат в продукт. Идеята с тениските се роди също изведнъж. Последва от печат върху друг тип стоки, по комерсиални, достъпни за масата. Много идеи се родиха през изминалата година. Основно залагам сега на пазари извън страната.

Процесът на създаване на всичко това, продължава още 🙂 и е труден, нещата стават бавно, има големи спадове, има моменти, в които искаш да се забиеш някъде и да изхвърлиш всичко създадено до сега…..,но има и, разбира се, онези моменти, когато се усмихва цялото ти същество, наблюдавайки резултатите.

Споделете снимка от вашия дрешник.

BORISLAVA GORANOVA

Eco Friendly – подкрепяте ли тази кауза?

Разбира се! Но всичко в някакви разумни граници, адекватни за средата, в която живеем.

Какво мислите за инициативата ни „Empty Your Wardrobe”?

Инициативата ви ми харесва особено много. Не смятам , че човек трябва да се превръща в консуматор и определено може да живее с по-малко неща. За съжаление модата сега е стана прекалено нехуманна, губи се идеята за стил, плюс това се бълват какви ли не глупости на пазара. Винаги има нещо очарователно в това, да вдъхваш живот на стари неща.

 

Contacts:

W: http://www.borislavagoranova.com/

FB: BORISLAVA GORANOVA

No Comments Yet.

Leave a comment