ЗА НАС

КОИ СМЕ НИЕ

3

Ние сме три съвременни жени с афинитет към модата и любов към природата. По тази причина създадохме инициативата „Empty Your Wardrobe“ . Важно е как се отнасяме към себе си, както и какви грижи полагаме за вътрешния си мир и външната си красота. Същото упорство и внимание следва да отдадем на околната среда и хората около нас – да Споделиш, да Дадеш и да Зарадваш, са красивите жестове, които ни движат напред.

Нашата главна цел е да насърчим споделянето на ненужни дрехи и аксесоари, вместо тяхното изхвърляне или по -лошо – “някой ден може и да ми потрябват”. Нашето мото гласи: “Нека ненужното за един да бъде новото бижу за друг”. Затова се наехме със задачата да организираме поредица от социални събития, с помощта на които хората могат свободно да разменят помежду си – мода, любов и щастие! Вярваме, че можем да вдъхнем нов живот и начало на Вашите дрехи, както и да създадем нови емоции, чудесно изживяване и полезни запознанства.

В най-новия вариант на един от ивентите ни ще бъде заложено и на творчеството, на умението да украсиш света със себе си, да оставиш следа или просто да се поглезиш, но под формата на изкуство! Дали ще останете изненадани? И то доста приятно. Дали ще си тръгнете усмихнати? Гарантирано, но не защото сте прекарали поредния си ден в шопинг терапия, а защото емоцията, с която целим да Ви заредим, е само и единствено положителна!

Това, към което се стремим, е да изградим една нова представа за дрехите, за производството и тяхната употреба. Искаме да превъзпитаме или по-скоро за възпитаме у хората това чувство на оценка, на отдаване на специално значение към всяка една вещ. Защото в началото на 20-те, когато се е зародил стилът Чарлстон – революционно започва да се появява мъжкият панталон, разкроен под коляното, който сега наричаме Чарлстон. Жените се отървават от тежките, бутафорни рокли и започват да се появяват с такива с ресни, с които танцуват Чарлстон, като в последствие те получават същото наименование. Всичко това ни казва, че хората са се отъждествявали с определен стил, към определена епоха и това е имало следа и почерк. А сега… добрата имитация влиза бързо в гардероба ни и още по-бързо ни омръзва; нямаме мярка, повечето от нас нямат собствен стил, а подражават.

НАШИЯ ЕКИП

 • Елена Дечкова
  Най-широката, слънчева и пълна с енергия усмивка! Тя е нашият event monster и е запозната...
 • Вера Георгиева
  Първата ни асоциация за нея е плод на сложни размисли, но тя олицетворява фантазията. Нашата...
 • Наталия Красимирова
  Огън, Огън, Огън! Нашият генератор на идеи. При нея винаги ври и кипи всичко, с...
 • Яна Коева
  *Glamorous * Нашият звезден блясък. Fashion advisor-а,, който ни държи в крак с тенденции, както...
 • Катя Делипавлова
  Една съвременна млада мама и както тя се описва “експерт по дигитален маркетинг с интереси...

В КАКВО ВЯРВАМЕ

Вярваме, че сега трябва да обърнем поглед към природата, да я пазим, да търсим качеството и добавената стойност като инвестиция за по-добър и хармоничен живот. Иновация в текстурата, в материята на дрехите; иновация в добива и използването на природните суровини; нови методи за преработка и рециклиране. Рационалност в използването на водния ресурс при производството на дрехи – това смятаме, че трябва да бъдат опорните моменти, които да се развиват в близко бъдеще.

Свръхпроизводството е навсякъде около нас, в което се убеждаваме и на нашите събития. Открихме, а и бяхме убедени, че хората без ограничение и лимит, не могат да вземат всички дрехи и значителен брой остават. Те естествено намират своя нов собственик, тъй като ги даряваме на доброволчески организации, но резултатът е красноречив…Не искаме да се борим с марките, искаме да се борим с хората и с това да изградим градивна представа и качествена оценка, за това което ни се предлага и това, което притежаваме.  А някои от нас имат малко или имат нужда да получат…Затова ние решихме, че можем да Дадем.

Технологиите и иновациите се развиват стремглаво, затова бихме искали да насърчим и въвлечем повече хора в нашата инициатива, като по този начин се борим с fast fashion индустрията и свръхпроизводството на дрехи. Вярваме и

подкрепяме инвестицията в качество, а не в количество. В добавената стойност, а не в “what’s hot now”. Източниците, които черпим от природата, като памук и вода, се изчерпват, текстилът не е разградим на 100%, което води до замърсяване и бум от отпадъци. Това са само малка част от нещата, които причиняваме на планетата и най-вече на Себе си.

Да Споделиш, да Дадеш, да Зарадваш са красивите жестове, които ни движат напред.

Време е да се замислим!

КАК СЕ РОДИ ИДЕЯТА

На чудесна, лятна разходки в парка с Дени и нейната малка принцеса се роди идеята за реализацията на събитията с име Empty Your Wardrobe, водени от това, което ни се случва и заобикаля. Смятаме, че хората имат нужда от такъв вид инициативи – място, на което да направят нови запознанства, да разменят и да вдъхнат нов живот на дрехите си, да се открият артистично и да направят добро дело, съпричастни с нашите каузи. Връщайки се още по-назад, трябва да отбележим, че концепцията стартира с предложението от страна на Петя да събираме и преправяме вече омръзналите дрехи на хората, като им добавяме нова стойност, красив елемент и нашето виждане. Не можахме да доразвием докрай мисълта си, защото явно е трябвало да се съберем трите ( и моя милост) и да сглобим парчетата в едно цяло.

На всяко събитие обявяваме кауза, която за нас е важна и заслужава внимание. Всъщност открихме, че с присъствие, малко желание и голямо сърце можем да направим много.

Животът е една въртележка – нека да я задвижим, да се качим на нея, да му се насладим, като усмихнем „пътниците“ и вдъхнем нови емоции!

МИСИЯ

Нашата главна цел е да насърчим споделянето на ненужни дрехи и аксесоари, вместо тяхното изхвърляне или по -лошо – “някой ден може и да ми потрябват”. Нашето мото гласи: “Нека ненужното за един да бъде новото бижу за друг”.

Затова се наехме със задачата да организираме поредица от социални събития, с помощта на които хората могат свободно да разменят помежду си – мода, любов и щастие! Вярваме, че можем да вдъхнем нов живот и начало на Вашите дрехи, както и да създадем нови емоции, чудесно изживяване и полезни запознанства.

В най-новия вариант на един от ивентите ни ще бъде заложено и на творчеството, на умението да украсиш света със себе си, да оставиш следа или просто да се поглезиш, но под формата на изкуство! Дали ще останете изненадани? И то доста приятно. Дали ще си тръгнете усмихнати? Гарантирано, но не защото сте прекарали поредния си ден в шопинг терапия, а защото емоцията, с която целим да Ви заредим, е само и единствено положителна!